22 лютого 2024 р. відбулася зустріч із заступниками деканів/директора з наукової роботи та міжнародних зв’язків, ініційована відділом міжнародних зв’язків. Вступним словом зустріч розпочав кандидат політичних наук, доцент, проректор з науково-педагогічної роботи та міжнародних зв’язків Василь Кобильник.

Василь Володимирович наголосив на важливості розвитку інтернаціоналізації Університету Огієнка в розрізі реалізації міжнародних проєктів і програм академічної мобільності.

Кандидат педагогічних наук, доцент, керівник відділу міжнародних зв’язків Тетяна Сторчова розповіла про проєктну діяльність К-ПНУ, перспективний для нашої академічної спільноти напрям Програми ЄС Еразмус+ Жан Моне. Адже проєкти і міжнародні програми є найефективнішим форматом роботи, який дозволяє концентрувати інтелектуальні, фінансові та матеріально-технічні зусилля університету.

Також увагу присутніх було зосереджено на підготовці тренінгу для науково-педагогічних працівників К-ПНУ в межах програми THEA Ukraine X, метою якого стане покращення показників успішних проєктних заявок за напрямом Жан Моне.

Провідний фахівець відділу міжнародних зв’язків Олександра Шамаріна розповіла про досвід реалізації програм міжнародної академічної мобільності здобувачами вищої освіти та науково-педагогічними працівниками. Також проаналізували опитування здобувачів вищої освіти про міжнародну академічну мобільність, яке пройшло 478 учасників.

Окремо розглянули питання належної організації внутрішньої академічної мобільності, яка є підготовчим етапом до реалізації програм міжнародної академічної мобільності.

Йшлося також про використання корпоративної атрибутики учасниками освітнього процесу К-ПНУ, зокрема завідувач навчальної лабораторії цифрової економіки кафедри економіки підприємства Тетяна Лазаренко представила зразки худі та футболок з логотипом Університету Огієнка.

Укотре переконуємось, що налагоджена комунікація є запорукою успіху Огієнкового університету!