20 лютого Україна вшановує пам’ять Героїв Небесної Сотні! Героїв, які ціною власного життя захищали ідеали демократії, відстоювали права та свободи громадян, європейське майбутнє України. Саме в цей день, 8 років тому на Майдані загинуло найбільше активістів Революції Гідності…

Історія України мала багато трагічних періодів – коли свобода і навіть сам факт існування українського народу опинявся під загрозою. Але завжди в такі періоди найкращі сини і дочки України ставали на захист своєї землі, своєї держави, своїх співвітчизників.

І у 2013-2014 роках знову прийшов цей час –  час вибору між свободою та покірністю,  справедливістю та беззаконням.

На Майдані пліч-о-пліч стали десятки тисяч українців з різних областей, районів, які до кінця боролися за єдність, незалежність і справедливість. Там не було бідних чи багатих, сильних чи слабких, як не було і немає Сходу чи Заходу… Рівність і братерство – основна рушійна сила, яка підкорила Україну та весь світ.

Їх об’єднала українська земля та бажання жити у вільній країні.

22 січня 2015 року на вулиці Грушевського  з’явились  перші загиблі. Із вогнепальної зброї вбито Сергія Нігояна та Михайла Жизневського, білоруса з Київщини. Вони стали першими в ряд Небесної сотні…

20 лютого, у день масових розстрілів активістів Майдану, коли загинуло 78 Героїв, зазнав смертельного вогнепального поранення щирий патріот України, наш земляк, випускник фізико-математичного факультету Сергій Боднарчук… http://heavenly-hundred.org.ua/dream-heaven/bondarchuk-serhii-mykhailovych/

11-го лютого 2015-го року Указом Президента України № 69/2015 «Про вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні» в країні встановлено особливий пам’ятний день – «День Героїв Небесної Сотні», який відзначається тепер щорічно 20-го лютого.

Схиляємо голови і з вдячністю віддаємо шану тим, чия самопожертва стала запорукою перемоги Революції Гідності, торжества незламного українського духу над підступними спробами нас упокорити.

Подвиг безстрашних лицарів, озброєних лише бруківкою та любов’ю до України, сім років тому згуртував увесь цивілізований світ на підтримку нашого вибору і нині продовжує надихати мільйони українських патріотів на рішучу боротьбу проти гібридних воєнних викликів «русского мира».

Зберігаючи відданість ідеалам гідності та свободи, ми повинні утверджувати національну єдність, розбудовувати демократичну сильну і процвітаючу країну, зміцнювати наше військо та високо цінувати кожну мить життя у незалежній європейській Україні.

Згадаймо кожного,  хто віддав своє життя за Україну!

Вічна пам’ять і вічна слава героям!