22 січня 2022 року у Кам’янець-Подільському національному університеті імені Івана Огієнка відбулося тренувальне тестування до ЗНО з математики для учнів 10-11 класів.

Організацію тестування проводив Відділ профорієнтаційної роботи, доуніверситетської підготовки та сприяння працевлаштуванню випускників університету спільно з Управлінням освіти і науки Кам’янець-Подільської міської ради на звернення Вінницького регіонального центру оцінювання якості освіти. Метою тестування було акцентування уваги учнів на типові помилки, які найчастіше зустрічаються у відповідях під час ЗНО з математики.

У тестуванні взяли участь понад 200 учнів загальноосвітніх навчальних закладів м. Кам’янець-Подільський. Завдання для тестування готував колектив кафедри математики. За змістом і формою завдання були максимально наближені до тестів ЗНО. Робота налічувала 20 завдань різних форм: з вибором однієї правильної відповіді (18 завдань) та на встановлення відповідності (2 завдання), які переважно викликають труднощі під час ЗНО.

Учасники тренувального тестування розділились на групи, кожна з яких містила 40-45 осіб. За кожною групою було закріплено викладачів кафедри математики (Гудима У.В., Думанська Т.В., Зеленський О.В., Сорич В.А., Сорич Н.М., Ковальська І.Б.). На виконання тестів відводилося 45 хвилин. Роботи не оцінювалися, оскільки захід спрямований на самоперевірку старшокласниками власної готовності до майбутнього ЗНО з математики.

Після завершення тестування викладачі детально розглянули усі завдання і проаналізували допущені учнями помилки. Учасники дискутували щодо правильності розв’язування того чи іншого завдання, уважно слідкували за поясненнями викладачів і мали можливість продемонструвати власні підходи до вирішення задач.

Перед тестуванням декан фізико-математичного факультету Щирба В.С. та викладачі кафедр факультету (Іванюк В.А., Пилипюк Т.М., Слободянюк О.В., Смалько О.А., Сморжевський Ю.Л., Моцик Р.В., Панчук О.П., Поведа Т.П.) коротко презентували спеціальності фізико-математичного факультету та вручили учням буклети з інформацією, актуальною для вступників у ЗВО.