Викладачі фізико-математичного факультету – доценти А.О. Губанова, Т.П. Поведа та С.В. Оптасюк з профорієнтаційною метою відвідали Чортківський гуманітарно-педагогічний коледж імені Олександра Барвінського.  Випускники цього закладу мають право вступати на наш факультет без результатів ЗНО за результатами вступного тестування.

Керівництво коледжу люб’язно погодилось організувати зустріч наших викладачів з своїми випускниками. В процесі зустрічі викладачі також поспілкуватись з своїми колегами – викладачами фізики, математики та інформатики. Ці предмети тут викладаються на високому рівні, що підтверджує випускниця коледжу Панькевич Юлія, яка зараз успішно навчається на 2-му курсі нашого факультету і є однією з найактивніших студенток в його громадському житті. У коледжі Юлю всі добре знають та з теплотою приймають «як свою». Саме Юля стала своєрідним провідником, який дозволив зацікавити випускників коледжу інформацією про наш факультет. Особливо сподобалось слухачам, що стипендія студентів фізико-математичного факультету становить 1760-2200 грн.

Викладачі розповіли студентам коледжу про наше чудове місто, наш Університет, який у цьому році святкував своє 100-річчя, наш факультет та детальні умови вступу- 2019. У цьому році всі випускники коледжів, які отримають диплом молодшого спеціаліста  мають можливість вступати в наш Університет на 1-й курс за скороченою програмою (термін навчання 3 роки)  для здобуття ступеню «бакалавр». Спеціальності фізико-математичного факультету, на які можна подавати документи:

  • Середня освіта (Математика, інформатика);

  • Середня освіта (Фізика, технологічна освіта, інформатика);

  • Середня освіта (Фізика, інформатика);

  • Комп’ютерні науки та інформаційні технології.

У цьому році планується як формування окремих груп студентів, що вступають на базі диплома молодшого спеціаліста, так і долучення вступників до академічних груп 2-го курсу. Значна частина вступних місць – це місця за державним замовленням.

Студенти інформацією зацікавились, задавали уточнюючі запитання стосовно вступних випробувань, термінів подачі документів та навчання на фізико-математичному факультеті. На багато запитань відповідала Юля, їй студенти особливо довіряють. Щоб побачити окремі деталі, одразу зайшли на сайт https://fizmat.kpnu.edu.ua/

Будемо сподіватися, що випускники Чортківського коледжу у цьому році поповнять студентські лави  фізико-математичного факультету Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка.

 

Т.П. Поведа, заступник декана з виховної і

профорієнтаційної роботи факультету