17 січня у світі відзначають День дитячих винаходів. У цей день народився вчений, винахідник, політичний діяч США Бенджамін Франклін,  який підтримував винахідництво і вважав його одним із видів державної діяльності.

Професор кафедри фізики, доктор педагогічних наук  Аркадій Кух організував для учнів 10-Б класу Кам’янець-Подільського ліцею «Славутинка» Хмельницької обласної ради пізнавальний захід «Експедиції в світ електрики та магнетизму».

Старшокласники занурились в атмосферу фізичних дослідів і винаходів. Із професійною майстерністю демонстрували захопливі досліди здобувачі другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності 014.08 Середня освіта (Фізика, інформатика) – Олександр Савчук та Ігор Цибуля.

Сьогодні, у час протистояння російській агресії, багато  українських дітей не тільки займаються винахідництвом, а й прагнуть бути корисними, наблизити Перемогу. Упевнені, що в усіх учнів, які завітали до фізико-математичного факультету К-ПНУ є нерозкритий потенціал, а участь у проведенні фізичного експерименту підштовхне до його розкриття!

Бажаємо цікавих винахідницьких ідей та пропонуємо свою підтримку для їх розвитку!