Ось уже шістнадцять років поспіль до Дня науки визначаються переможці обласного конкурсу науково-дослідних робіт. Кращих вчених краю сьогодні у сесійній залі Будинку рад привітали голова обласної ради Віолета Лабазюк, голова конкурсної комісії, депутат обласної ради Світлана Павлишина та голова постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я та соціальної політики, освіти, науки, культури, релігії, молоді та Віктор Бурлик.

Обласний конкурс науково-дослідних робіт на Хмельниччині проводиться з 2003 року. За всі ці роки до обласної конкурсної комісії надійшло більше півсотні наукових робіт, у виконанні яких взяло участь понад вісімсот дослідників регіону. Грошовими преміями і дипломами Хмельницької обласної ради були нагороджені майже півсотні науковців.

Цьогоріч учасниками конкурсу були 32 науковці з 10 наукових установ. Всього на конкурс надійшло 15 робіт у п’яти номінаціях.

“Обласна рада намагається заохотити авторів наукових досліджень і розробок нових технологій та їх впровадження у виробництво на підприємствах області і України в цілому. Актуальність проблеми, наукова новизна та практична цінність результатів для області й України – це ті основні критерії, за якими оцінювались науково-дослідні роботи”, – наголосила у своєму вітальному слові Віолета Лабазюк.

В рамках конкурсу усі роботи були представлені у чотирьох номінаціях: «Прикладні фундаментальні науково-дослідні роботи (технічного профілю)», «Науково-дослідні роботи за тематикою суспільних та гуманітарних наук», «Монографії, підручники і навчальні посібники», «Науково-технічні (експериментальні) розробки молодих вчених».

Оцінювались науково-дослідні роботи за такими критеріями: актуальність проблеми, наукова новизна та обґрунтованість підбору і методів дослідження, наукова цінність і новизна одержаних результатів, практична цінність результатів для області та України, економічний ефект від впровадження, очікуваний економічний ефект для області.

Традиційно переможцями та призерами конкурсу стають науковці та викладачі найбільших вузів області: Національної академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького, Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка, Хмельницького національного університету та Хмельницького університету управління та права імені Л.Юзькова.

В номінації «Прикладні/фундаментальні НДР (технічного профілю)» ХVI обласного конкурсу науково-дослідних робіт в 2021 році з врученням ІІ-ї премії переміг колектив авторів науково-дослідної роботи «Аналітична теорія крайових задач в неоднорідних циліндричних середовищах» у складі:  КОНЕТА Івана Михайловича – доктора фізико-математичних наук, професора, проректора з наукової роботи Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка; ПИЛИПЮК Тетяни Михайлівни – кандидата фізико-математичних наук, доцента, доцента кафедри інформатики Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка; ГРОМИКА Андрія Петровича – кандидата технічних наук, доцента, завідувача кафедри математичних дисциплін, інформатики і моделювання Кам’янець-Подільського державного аграрно-технічного університету.

Вітаємо Пилипюк Тетяну Михайлівну з перемогою та зичимо подальших наукових здобутків!!!

Джерело: Хмельницька обласна рада