Сьогодні на 86-ому році життя відійшов у вічність Петро Сергійович АТАМАНЧУК,  доктор педагогічних наук, професор, академік НАНВО України, експерт Наукової ради МОН України, експерт Національного фонду досліджень України, Відмінник освіти України, заслужений працівник освіти України.

Колектив фізико-математичного факультету глибоко сумує з приводу важкої втрати та висловлює глибокі співчуття рідним і близьким Петра Сергійовича. 

Професор Петро Атаманчук значну частину свого життя присвятив роботі на науково-педагогічній ниві, підготував не одне покоління вчителів фізики, які обрали шлях педагога. Свою науково-педагогічну діяльність у Кам’янець-Подільському державному педінституті він розпочав із 10 вересня 1982 р., а з 26 травня 1983 р. до 30 червня 2020 року незмінно очолював кафедру методики навчання фізики та дисциплін технологічної освітньої галузі. 

Світла і вічна пам’ять Петру Сергійовичу. У нашій пам’яті Він назавжди залишиться справжнім професіоналом, мудрим наставником, вчителем, людиною з щирим серцем.