Колектив фізико-математичного факультету вітає доктора педагогічних наук, професора АТАМАНЧУКА Петра Сергійовича зі славним 85-річним ювілеєм!

Петро Сергійович  значну частину свого життя присвятив роботі на науково-педагогічній ниві, підготував не одне покоління вчителів фізики, які обрали шлях педагога і працюють у різних куточках України. Багато років Петро Сергійович був завідувачем кафедри методики навчання фізики і дисциплін технологічної освітньої галузі. Під його керівництвом кафедра завжди займала перші позиції у наукових рейтингах університету. Він є керівником кандидатських і докторських дисертацій більше десятка науковців. 

Петро Сергійович очолив та багато років керував науковою школою, учасниками якої стали науково-педагогічні працівники університету та науковці за його межами; протягом тривалого періоду був членом спеціалізованої ради з захисту кандидатських і докторських дисертацій; підготував велику кількість навчально-методичних посібників, фахових публікацій, виступав на численних всеукраїнських та міжнародних конференціях. Професор Атаманчук П.С. є засновником фахового збірника наукових праць педагогічної серії, 30-й випуск якого вийде у цьому році. За роки науково-педагогічної діяльності Петро Сергійович опублікував понад 500 наукових праць, серед яких монографії, підручники для ЗВО та понад 50 навчально-методичних посібників.

За свою працю Петро Сергійович відзначений численними дипломами, грамотами та подяками. 

Бажаємо  шановному Петру Сергійовичу міцного здоров’я, творчого натхнення, сімейного затишку, злагоди, невичерпної енергії, довгих років життя, миру та перемоги! 

З повагою 

колектив фізико-математичного факультету