У середу, 5-го лютого, на фізико-математичному факультеті  відбулися протипожежні тренування. Захід проводився за тематикою «Дії учасників освітнього процесу факультету в умовах надзвичайних ситуації ­ при виникненні пожежі в приміщенні та проведенні евакуації людей, документів та майна». Евакуація учасників освітнього процесу розпочалась згідно графіка – о 12.10  год. Три довгих дзвінки означали умовний сигнал «Пожежна небезпека».

Студенти фізико-математичного факультету організовано вийшли з корпусу двома основними евакуаційними шляхами (через головний вхід), а студенти природничого факультету, які навчаються у нашому корпусі, – через запасний евакуаційний вихід.

Підготовчі заходи з тренувань розпочалися за два дні до їх проведення. Декан факультету Щирба В.С. – відповідальний за ЦЗ та начальник штабу ЦЗ  факультету – доцент Панчук О.П. скеровували та контролювали дії особового складу.

Основною навчальною метою тренувань було:

  • досягти злагодження в роботі чергової служби, керівного та особового складу формувань ЦЗ факультету та учасників освітнього процесу при виникненні пожежі у корпусі факультету та ліквідації її наслідків;
  • відпрацювати практичні дії формувань ЦЗ та учасників освітнього процесу у разі ви
  • никнення пожежі.

Після завершення заходу відбулось підведення підсумків. Тренування показали, що усі учасники освітнього процесу свідомі, тому, що дії відпрацьовані до автоматизму під час тренувань, можуть врятувати життя під час реальної пожежі.

 

 

 

 

 

 

 

 

Викладач безпеки життєдіяльності та охорони праці,

доцент Т.П. Поведа